Magical Art

Om H. C. Andersens forfatterskab

H. C. Andersens forfatterskab

Går du på skattejagt i billedet, vil du finde både Den lille Havfrue, Bolden og Toppen, Klods Hans, Grantræet, Den standhaftige Tinsoldat, Snedronningen og mange mange flere af hans både kendte og knap så kendte historier.

 

Den lille Havfrue

For rigtig mange så er H. C. Andersens Den lille Havfrue en sørgelig fortælling. Men ikke for mig. Den er tværtimod en enormt emanciperende og stærk fortælling. Hør mere om hvorfor jeg synes dette i mit nyhedsbrev.

H. C. Andersens bøger

Her et procesbillede, hvor jeg er igang med at male hans bøger i skabet.

Alle bøgerne i skabet er inspireret af original titler, som han har udgivet. Der er både fra hans digtsamling, skuespil, biografier og selvfølgelig hans eventyr. Vil du gerne læse hans eventyr, så kan du finde dem her.

Hvad er en kridtpibe?

H. C. Andersen er kendt for at give menneskelige tanker og liv til ting, dyr og planter. Det går ihvertfald igen i mange af hans historier. Det har også været sjovt at grave ned i hvordan ting, som han har skrevet eventyr om, har set ud. Som fx kridtpiben med sæbebobler, som jeg er ved at male her. Nok ikke mange, som der i dag ved, hvad det er.

Kunne du tænke dig at høre H. C. Andersens eventyr oplæst, så finder du dem både på dansk og engelsk på Giving  Tales youtubekanal.

Et anderledes portræt af H. C. Andersen

Tanken bag H. C. Andersens forfatterskab er at lege med portrættet og konceptet med en biografi. I stedet for at male, hvordan H. C. Andersen så ud, synes jeg det kunne være interesant at grave ned i, hvordan hans liv og forfatterskab så ud. Mine skabsmalerier leger med talemåden “at skabe et liv”. Derfor skabet som ramme. Selve udformningen af skabet hentyder til hans liv og herkomst. Alt det, som skabet indeholder, er referencer til, hvad hans liv indeholdt.

Tanken er at du, når du står og kigger på skabet, skulle have følelsen af, at det kunne have været hans skab. At hans skrivebord kunne have se sådan ud, og at alle de ting han har skrevet historier om, er ting han har haft liggende.

Kronen på skabet (toppen) er ornamenteret med svaner og skrappeblade. En referance til “Den grimme ælling” og hans eget liv, som ligesom ællingen, startede underfattige kår. Jeg synes den var passende til kronen på skabet, da den historie må betegnes som blandt hans mest kronede værker.

Der er fletter referancer til næsten alle hans eventyr ind i skabet. Både de kendte og de knap så kendte.

Da mange dyr og ting går igen i hans historier, så har jeg kun brugt dem én gang. Fx så bruger han svaner og storke i flere af hans eventyr, men de er kun illustreret ét sted.

Billedet indbyder til at gå på opdagelse i hans liv og eventyr. Det kan bruges i undervisning og privat til både at tale om hans liv og samtid, men også til at gå på skattejagt efter de forskellig referancer, der er til hans eventyr.

Er du interesseret i at høre mere om H. C. Andersens forfatterskab og skabelsen af det, så kan du skrive dig op til mit nyhedsbrev.

Artprint

H. C. Andersens forfatterskab kan købes som artrint i 3 forskellige størrelser. På billedet vises mellemstørrelsen på 50x70cm.

Du kan købe det via min etsshop eller ved at skrive til mig på post(at)magicalart.dk.

Puslespil

Er du til puslespil så kan du også købe H. C. Andersens forfatterskab som puslespil i op til 1000 brikker. Det kommer i en metalæske med printet på. Jeg anbefaler puslespillet med 1000 brikker, da det tager sig bedst ud i de formater puslespillene findes i. Du finder det på min Redbubbleshop

Postkort

H. C. Andersens forfatterskab kan købes som dobbeltsidet postkort i A5 inkl. konvolut.

Du kan købe det via min etsshop eller ved at skrive til mig på post(at)magicalart.dk.

kæmpe orkidé

Sådan foregår bestillingen

Artprintene findes i følgende størrelser:

30x40cm 350kr.

50x70cm 550kr.

70x100cm 850kr. (svarende til originalmaleriet)

Priserne er eksklusiv forsendelse på 49kr.

Artprintene laves på 240g Svanemærket og FSC-Certificeret Fine art paper fra dansk trykkeri. Når du bestiller så laves trykket eksklusivt til dig og sendes direkte fra trykker og hjem til dig.

Mine postkort kommer fra samme danske trykkeri og er også trykt på FSC-Certificeret og Svanemærket karton.

Puslespillene laves også unikt til dig og sendes direkte hjem til dig. Redbubble er en shop, hvor kunstnere kan uploade deres design på deres shop og produkter. De har så kontakt til en masse underleverandører rundt omkring i Verden. Så bestiller du fra Europa, så er dit puslespil også produceret i Europa. Bestiller du fra USA, så bliver det produceret dér. Virksomheden har stor fokus på ordentlige arbejdsforhold og ligeløn for deres underleverandører, samt på miljøet. For mig har det været ret vigtige at finde sådanne samarbejdspartnere til mine kreationer, frem for at finde det billigste produkt med størst fortjeneste.

kæmpe orkidé

Livsfortællinger

Tanken bag mine anderledes portrætter er at dykke ned i hvem personen er. Se på hvilke tanker og baggrund der har formet personen. Undersøge hvilke omstændigheder der spiller ind i livet og formet personen. 

Det hedder sig at dine tanker skaber din Verden. Men hvilke tanker og overbevsininger har du og hvor har du dem fra? Er de egentlig rigtige og kan de ændres?

Der er noget magisk over, hver gang jeg går i gang med portrætterne. Der sker noget helt fantastisk fra første skitse, til det endelige udtryk langsomt former sig på maleriet. Og jeg elsker at dele denne proces med dig via mine sociale medier og nyhedsbreve. Den er nemlig noget helt særligt.

Vil du læse mere om mig og mine kreationer, kan du gøre det her.

Med venlig hilsen

Sara Kornerup Fog