Talent eller træning! Hvad kom først?

af | okt 28, 2019 | Magical Art | 0 Kommentarer

Talent eller træning! Hvad kom først?

Det er ikke nemt at svare på, for tror på at de følges ad. Du kender sikkert det her med at noget er sjovt eller fascinerende. Det gør så også at du bruger mere tid på det, øver dig eller nærstuderer området. Du kan have et nok så stort talent, men du skal også udfordre det og øve dig. Jeg tror også på at du altid kan udvikle et talent. Hvis du virkelig vil noget, så kan du nå langt med træning og vedholdenhed.

Magi i pennen.

Sådan var det fra første gang, jeg som ganske lille holdte en blyant i hænderne. Det var en gnist der bare tændte i mig. Der var noget fascinerende med, hvad man kunne med sådan en blyant. Og den er der stadig.

Også derfra navnet Magical Art kommer. Der er en dobbelttydighed i det. Har altid følt at der sker noget særligt, når jeg går i gang med at tegne eller male. Tiden flyver bare afsted og ofte så sker der ting i processen, som jeg ikke helt kan forklare. Billedet får lidt sit eget liv. 

Den anden del handler om de ting jeg fascineres af og maler. Jeg har altid følt, at der er så meget magi i Verden, som vi nogle gange overser. Magi i solens stråler på vand, blomsternes farver, ja hele naturens og Universets sammenhæng. Om du er religiøs elle ej, så er der unægtelig en fascinerende energi i alting. Nok også derfor jeg elsker sci-fi og fantasy og gerne vikler det ind i mine billeder.

Inspiration

Find nogle som er rigtig dygtig på det område du gerne vil blive bedre til og lær af dem. Jeg har altid kopieret andres tegninger eller ting jeg så, som jeg syntes var flotte. Det var smukt og derfor ville jeg også lave det. Overstående er to billeder. Det ene er et billede jeg har printet ud og det andet er en kopi jeg har lavet med farveblyant. Blev så begejstret for farverne og den lækre måde isterningen laver skvulp i cognacen. Nogle af de kunstnere jeg nok har været mest inspireret af er Leonardo da Vinci og Alphonse Mucha. Deres streg er bare SÅ LÆKKER. Også de har skitset, skitset og skitset for at nærstudere ting og blive gode til det de gjorde.

Teknik

Men alting gælder. Tegn hvad du kan lide at se på. Nærstuder det. Tænk på din blyant som at du skulpturerer objektet frem. Hvis du tegner på hvidt papir, så tænk at alt hvad der er dybt nede, i skygge eller tungt, det skal være mørkt. Alt hvad der er belyst og let skal være lyst. Vær ikke bange for at kopiere andres værker. Det er lidt lige som da du lærte at skrive bogstaver i skolen. Efterhånden som du mestrer at kopiere, så kommer der mere og mere af din egen fortolkning ind over. 

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig mit nyhedsbrev, så kan du gøre det her. Så får du en påmindelse når der er nyt på bloggen og andre spændende historier.

Med venlig hilsen

Sara Fog

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ønsker du at høre mere?

Så skal du blot udfylde kontaktformularen herunder, så svarer jeg dig hurtigst muligt.

5 + 5 =

Information

Besøg mine shops her

Butikker som sælger mine designs