Dekorationsmaleri

af | nov 21, 2019 | Magical Art | 0 Kommentarer

Hvad skal du være når du bliver stor?

 

Har du også grublet over det spørgsmål? Det var i hvert fald længe noget jeg grublede over. Jeg elskede at tegne og være kreativ. Men man kunne jo ikke bare slå sig ned som kunstner og leve af det. Det var i hvert fald min overbevisning dengang og en jeg stadig kæmper lidt med. Men mit hjerte synger når jeg tegner, maler og fantaserer over fantastiske og tossede ting, der kunne være sjove at lave. Det er så fantastisk den måde man kan fortælle og skabe en særlig stemning gennem et billede. Hvis du ikke allerede er tilmeldt mit nyhedsbrev, så kan du tilmelde dig her og følge med på sidelinjen med mine finurlige og eventyrlige påfund. Jeg kan ikke lade vær. 

Jeg har været på utallige tegnekurser, højskole og kunstskoler før jeg endelig fandt hvor jeg hørte hjemme. Et sted hvor jeg kunne fortælle og sprede en dejlig stemning til verden.

 

Dekorationsmaleri

På alle de kurser jeg havde været på så savnede jeg at kunne et mere udførligt håndværk. At kunne nogle særlige teknikker.

Så var det jeg hørte om ham der Neller https://www.instagram.com/nellerviser/ , som havde nogle kurser i dekorationsmaleri. Jeg fik ringet til Neller og det var en sjov samtale. Der var simpelt hen ikke det han ikke kunne lære mig.

Ja, ja, tænke jeg. Nu må vi se og jeg tog ud til åben hus på hans værksted.

Det viser sig at Neller er bygningsmaler, men at hans hjerte brænder for det gamle håndværk og at han er eminent dygtig til det. En vidensbank uden lige. Og sikke nogle projekter han har været med til at skabe og stadig gør.

En åbenbaring

Det var simpelthen VIDUNDERLIGT!

En slikbutik af materialer, farver og gammel fagviden som næsten er gået i glemmebogen.

Der er slet ingen tvivl om at jeg bare måtte suge al den viden han have til mig. Han introducerede mig til pigmenternes herkomst og anvendelse, til forgyldning, til marmorering, ådring, tromp l’oeil, ja alt hvad der fandtes inden for dekorationsmaler verdenen.

Jeg var i himlen og måtte bare lære mere inden for dette fag.

Derfor fandt jeg skolen Palm Fine Arts i Sverige https://www.palmfinearts.nu/

Her fik jeg min 2 årige uddannelse som dekorationsmaler. Her fortsatte herlighederne yderligere. Mats Calson og Lotta Olson er blandt de dygtigste dekorationsmalere i Verden og er SÅ taknemmelig for alt det jeg lærte af dem. Jeg elsker simpelthen det håndværk jeg har lært af dem.

Der findes en sammenslutning af dekorationsmaler fra hele verden, som hedder Salon Forever http://salonforever.se/index.htm. Her igennem har jeg fået mit QDP-certifikat (Qualified Decorative Painter). Et stempel på at jeg både kan tilpas mange teknikker inden for faget og at mit håndværk har en vis kvalitet.

Hjertets sang

I lang tid handlede det bare om at lære en masse og bevise at jeg var god nok. Jeg fandt hele tiden beviser på at jeg ikke var dygtig nok og at jeg skulle lave det som andre sagde var vigtigt. Det førte mig mange veje rundt. Jeg har lavet teater og film rekvisitter og kulisser, dekoreret i private hjem og institutioner, tegnet portrætter og alt muligt andet. Men det handlede alt sammen om at sætte andres ideer til Verden. Jeg glemte helt at lytte til mit  eget lille hjertes sang. Den der synger for alle de dejlige eventyrlig og finurlig påfund.

Ikke at lytte til mit hjertes sang havde store konsekvenser og jeg kom på afveje og det gjorde ondt. Fysisk og psykisk ondt. Men det har lært mig at mærke mig selv på en helt ny måde.

Jeg elsker mit håndværk og jeg er stolt over det jeg har lært og de muligheder det giver mig. Nu har jeg så også lært, at det mit hjerte synger for også er vigtigt og fortjener en plads i denne Verden.

Har du læst dette til ende så skal du have så hjertens tak, for så er du en af dem der er med til, at det jeg skaber giver mening. Jeg elsker at leget med optisk illusion og lege med dig som beskuer. Du er en af dem, jeg skaber mine kreationer for.

Tusinde tak

Sara Fog

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ønsker du at høre mere?

Så skal du blot udfylde kontaktformularen herunder, så svarer jeg dig hurtigst muligt.

10 + 11 =

Information

Besøg mine shops her

Butikker som sælger mine designs